07.08.2013

Da er takseringen i Lesja og Dovre i gang, vi har så langt takser noen linjer i Lesjafjellet og er positivt overrasket over rypebestanden. Vi finner en del store fine kull med godt flyvedyktige kyllinger. Dette ser bra ut i forhold til jakt og ryper å trene på.
I dag har vi vært ute, en liten tur, med "US" Xcera. Xcera er som tidligere beskrevet drektig og venter valper i slutten av august. Xcera hadde mange fine fuglearbeider og fungerte fint. Din overskrift

Da har "US" Xcera og NJCH Hugo Boss av Kjerringholm paret 3 ganger og vi har stor tro på at det blir valper.
Dette blir 2. kullet med denne kombinasjonen. Det første kullet vi hadde med Xcera og Hugo virker veldig lovende og vi ønsket derfor å gjenta denne paringen. Primært fordi vi skal ha tispe selv.
Vi kommer til å legge kullet ut på valpelisten til NISK da dette er en paring mellom 2 godkjente avlshunder i NISK.
Dette blir sannsynligvis det siste kullet som blir produsert der  "US" Spesific blir mormor. "US" Spesific er, etter min mening, den beste avlstispa i moderne tid på Irsksetter.

Dersom du ønsker å stå på valpeliste på dette kullet ringer du:

48094767 eller sender en e-post til: Noaidons@Noaidons.com
 Din overskrift

23.04.2013

Noaidons Max har blitt paret med Viggadalens Only-One

Litt om NO 55508/09 Viggadalens Only-One:
Onely-One er etter Åshøydens Cowboy og Ardecks Miss Connie.
Hun har en registrert jaktlyst på 5,0 - Premieprosent på 42,9 og har 2.jk på utstilling.

Litt om NO 39975/11 Noaidons Max:
Max er etter Sprinset classic Immage og Noaidons Sota.
Han har en registrert jaktlyst på 4,7 - viltfinnerindeks på 115,7 - er premiert 5 ganger og fikk 1.AK 26 mnd. gammel. Han har videre Cert på utstilling.

Vi forventer en kombinasjon med masse jaktlyst og god viltfinnerevne.
Denne kombinasjonen, hvor vi kombinerer 2 amrikanske linjer er en del av strategien vår i forhold til å få fram Gordonsettere som er tøffe nok til å tåle både dressur samt 3 dagers VK prøver.

Har dere tro på dette og ønsker en hund med masse jaktlyst så ta kontakt med:

            Rune Carlsen på Brandbu
            Tlf:   95778511
            e-post: r-carl@online.no

27.01.2013

I dag har vi vært på utstilling på Raufoss. Max og Ready har blitt stilt ut.
Resultatene ble langt bedre en forventet så dette har vært en positiv dag for oss.

Kritikk Ready:
Meget god type. Bra hode. Mangler noe kjønnspreg. Noe lett spenstig kropp. Bra benstamme. Gode vinkler. Flotte bevegelser. Bra farge, god pels.

Premiegrad: Very Good - Konk 2.

Kritikk Max:
Utmerket type. Godt hode. Bra kjønnspreg. Mørke pene øyne. Sterk, spenstig noe lett kropp. Ønsker noe lengre kryss. Meget bra benstamme. Gode vinkler. Utmerkede bevegelser. Bra pels. Gode farger.

Premiegrad: Excelent - Konk 1 - CK - Cert - BHK 1 - BIM15.01.2013

Vi får mange fine tilbakemeldinger vedrørende utviklingen på kullet til "US" Xcera og Hugo Boss av Kjerringholm. Valpene er nå ca. 9 mnd. og utvikler seg fint.
Vi har hatt gleden av å se Noaidons Borris Borris, til Kjell Tore Israelsen,  både i fjellet og på duetrening nå i vinter. Dette er en frisk ung hannhund som lover meget godt. Borris Borris jobber selvstendig i fjellet, reivierer godt, holder god kontakt og er en trivelig hund.
Vi har også sett han i aksjon på duetrening og det var udelt positivt det han viste oss der.
Dette kan bli veldig bra Kjell Tore.

Legger ut flere bilder fra duetreningen under fanen Bilder.Noaidons Borris Borris på duetrening på Hjerkinn. Fører Kjell Tores datter Heidrunn. Borris Borris trodde han kunne fly.

15.01.2012

I den kalde årstiden kan det være greit å drive med duetrening. Vi har nå de siste to helger trent på Hjerkinn hos Elin Witussen. Man kan få sjekket om dressuren sitter på de unge hundene. Max fungerer greit på duer og er her komplett rolig i oppflukt.
Sprinset Really Great (Ready) har også vært med på duetreningen og han utvikler seg fint, fokuset på det han skal drive med er vesentlig bedre nå.
Vi satser på og stille Ready på jaktprøver nå i vinter. Springset Really Great i fast stand på due

15.01.2013

Noaidons Monica er nå paret med Springset Really Great (Ready)
Forventet nedkomst vil være ca 15. mars 2013.
Vi har stor tro på at dette kan bli en spennende kombinasjon med stor jaktlyst, gode viltfinneregenskaper og at det blir rolige lettdresserte hunder.
Begge foreldredyrene er rolige harmoniske individer.Ready på duetrening på Hjerkinn

08.06.2012

Da er valpene etter "US" Xcera og NJCH Hugo Boss 7 uker gamle og det er 1 uke til de skal hentes av sine nye eiere. Siden sist har valpene vært hos veterinær for å få veterinærattest samt at de har blitt vaksinert. Vi bruker masse tid på valpene om dagen, har de mye ute både i en liten valpegård men de får også sin daglige løpetur rundt om på plenen. Valpene storkoser seg når de kan løpe løs å uforske verden. Vi synes fortsatt at vi har et veldig fint kull.31.05.2012

Da begynner valpene etter Xcera og Hugo Boss og bli store. Vi legger ut noen bilder som er tatt nå i dag.
Når det gjelder avhenting av valper så ser vi for oss at det kan skje fra 14. - 17. juni 2012.
Vi har fortsatt en hannhund ledig, så det er bare å ta kontakt dersom dere ønsker valp etter denne kombinasjonen.24.04.2012

Vi har nå lagt ut noen bilder av valpene etter Xcera og Hugo Boss , under fanen bilder. Alle 10 spiser som bare det og legger godt på seg. Det er ro og harmoni i valpekassa og en tydlig stolt mor til sine 10 " små".02.04.2012

Ønsker å gratulere til Geir Tommy og til Hugo Boss av Kjerringholm med NM tittelen. Hugo ble premiert alle 3 dager på NM vinter og avsluttet helgen med å vinne finalen. Det bør også nevnes at han var med på Irsksetterlaget som tok 2. plass på NM lag.
Vi koser oss med tanken om at Xcera har magen full av valper og at faren er NM vinner Hugo Boss av Kjerringholm.12.03.2012

Da er vi ganske sikre på at Xcera er med valper. Hun legger på seg og begynner å bli rund og god. Da får vi håpe alt går bra videre.Her er Xcera i trening for 14. dager siden. Det virker som hun er i fin form.

16.02.2012

Da kan vi bekrefte at paringene med Hugo Boss har gått fint. Xcera har vært på besøk hos Hugo 2 ganger denne uken og besøkene var vellykkete. Vi vurderer om vi skal ta en tur til i morgen.

07.02.2012

Da blir det paring mellom "US" Xcera og Hugo Boss av Kjerringholm. Dette blir en godkjent paring og er lagt ut på NISK sin hjemmeside.
Vi har tro på at dette kan bli en kombinasjon som vil gi gode jakt og prøvehunder. Første paring blir forsøkt 13.02.2012.Xcera i reis

30.01.2012

I går var vi på utstilling med Noaidons Max på Raufosshallen.
Max er nå 11 mnd og stilte i juniorklassen.
Kritikken lyder slik:
Litt under middels stor, utmerket type, velskåret hode, for alderen velutviklet kropp, harmonisk benstamme, tilstrekelig vinklet, gode bevegelser, god pels og farge, godt gemytt, bitt U.A.
Premieringen ble Excellent i kvalitet og 1. i Konk.
Dette lover jo bra.


20.11.2011

Har hatt en fantastisk tur i fjellet i dag, det er fortsatt ingen snø så veiene opp i fjellet er fortsatt kjørbare. Reiste ut midt på dagen med "US" Xcera og med Noaidons Max (9 mnd. gammel). Hadde egentlig ingen forventninger i forhold til å finne ryper men der tok jeg feil. Første situasjon var på Xcera med Max i bånd. Max gikk imidlertid i selvstendig stand ved siden av Xcera og vi reiste sammen. Fint arbeid på begge hundene. Etter dette fikk Max gå alene. Etter kort tid tar han en usikker stand. Jeg går opp til han og ber han reise. Han reiser friskt og opp kommer 2 ryper. Skal ikke påstå at han var komplett rolig men ettergangen var nesten akseptabel i UK. Vi fortsetter videre innover i fjellet og det går ikke lang tid før Max står på nytt. Denne gangen er han ikke usikker og strekker seg ut i full lengde i sin stand. Jeg ber han reise og han går villig på til ny stand 20 meter lengre fremme. På nytt ber jeg han reise og det samme skjer, han går villig på ca 20 meter og fester så stand på nytt. Tredje gangen han får ordre om å reise går han fortsatt villig på, rypene letter og han er akseptabelt rolig.
Dagen var reddet og jeg gikk bare og smilte resten av turen. Det er ingenting som gleder meg mer en når en ung hund begynner å forstå hva jakt dreier seg om. Det hører også med til historien at Xcera hadde et flott fuglearbeide til og når hun var ferdig med utredning satte jeg på Max enda en gang. Han klarte da og støkke en stegg som han ble for urolig på. Nå er utviklingen på Max kommet så langt at nå starter alvoret.Nå har jeg blitt jeger!!!

05.11.2011

Trening på Hjerkinn 05.11.2011Noaidons Torres i flott stand

Trening 05.11.2011

Trening 05.11.2011.
Hans Harald, med Noaidons Torres, Ivar Høgli, med Noaidons Mocca var med oss på trening den 05.11.2011. Vi startet opp med duetrening hos Elin på Hjerkinn og hadde mange fine situasjoner på alle de unge hundene. Torres hadde trent på duer tidligere og trengte bare en liten justering i forhold til avstand fram til fuglen. Mocca hadde sin første kontakt med duer denne dagen og det tok ikke lang tid før hun tok sine første stander. Max har også prøvd seg på duer tidligere og gikk i stilfull stand med en gang. 
Etter en fin økt med duetrening forflyttet vi oss til Lesjafjellet for å se om det var noen ryper å finne. Været var bra så vi hadde forhåpninger om å finne noe. Det eneste vi fant var en nyslått rype som var delvis oppspist. Da vi la ut denne rypen på bakken tok samtlige hunder stand på den (i bånd).
 Noaidons Max

Trening 05.11.2011

Lørdag 05.11.2011 var avsatt til trening av valperNoaidons Mocca

12.10.2011

Hei.
Da er jakten over for oss på Lesja. Fjellstyret stengte jakten den 10.10.2011 pga. liten rypebestand. Vi har imidlertid hatt mange fine turer i fjellet fra den 15.10 og fram til jakten ble stoppet og noen ryper har det også blitt. Vi har prioritert trening av Noaidons Max denne høsten og har hatt mange fine turer med han. Max har utviklet seg fint, har hatt stand på rype, søket har blitt mere stabilt og vi gleder oss til den videre jobb med han. Vi har også hatt gleden av å se Noaidons Mocca, søsteren til Max, fler ganger nå i høst og det er en "dame" med masse trøkk og pågangsmot.
Har også fått tilbakemelding om at Noaidons Mira, den 3. valpen etter Boy og Sota, utvikler seg fint og har hatt mange turer i fjellet.
Regner med at dersom den fine utviklingen fortsetter vil samtlige 3 valper fra dette kullet bli stilt på jaktprøver til vinteren 2012.
Vi gleder oss til å stille på jaktprøver med valpene!!!!!!!!
 03.07.2011

Da har Noaidons Max vært på valpeutstilling. Vigdis Nymark dømte og Max fikk følgende kritkk:
"Passe stor hannhund av meget god type. Maskulint hode med gode linjer. Herlig uttrykk. Pen hals, god lengde i kroppen med god over og underlinje. Prima benstamme. Gode poter. I dag litt mye tanfarge i bryst.
Harmonisk, vellbalansert hund".

Max ble nr. 2 av de hannvalpene som ble stilt.
Hyggelig å få en så god kritikk av Vigdis Nymark.Stolt hund og eier.

23.05.2011

Kennel Lindborgen

Kennel Noaidons

 

 

 

 

Gordonsetter satsing.

 

Kennel Lindborgen eies og drives av Sølvi Abrehamsen Høgli og Ivar Høgli. De holder til i Brandal kommune.

Kennel Noaidons eies og drives av Gunn Ramsrud og Ludvig Gråtrud. De holder til i Lesja kommune.

Ivar Høgli og Ludvig Gråtrud kommer begge fra Romeriket og har samarbeidet om hund, jakt og trening i 20 år. Begge har drevet aktivt med jaktprøver i mange år. Primært har det blitt konkurrert med IS og da stort sett hunder med amerikansk blod. Begge setter pris på hunder med trøkk og tæl og hundemateriell har stort sett blitt kjøpt inn fra kennel ”US”. (Elin Wittusen)

 

I forbindelse med endring i sivilstatus for både Ivar og Ludvig, begge er nå gift med hver sin dame som kom fra gordonsettermiljøet, ble interessen for å få fram gordonsettere med nok trøkk og tæl skapt. Begge har jaktet og til en viss grad konkurrert med ”fruenes” gordonsettere og erfart at det er både positive og mindre positive trekk med denne rasen.

 

Her er Ivar og Ludvig sine betraktninger om gordonsetteren .

 Ut fra vår erfaring med gordonsettere så er de generelt gode viltfinnere, de er lette og dressere, de er rolige behagelige familiehunder og har et herlig gemytt. På den negative siden kan det virke som om mange gordonsettere mangler noe djervhet. Det kan også virke som om gordonsetterens evne til å tåle harde påkjenninger over flere dager er noe mangelfull. (Tenker her på 3 dagers VK i vier og kratt).

 

Kennel Noaidons har en tispe i sitt eie som heter Noaidons Sota. Sota er en hund som har alle de egenskapene som tidligere er nevnt som positive sider ved gordonsetteren men hun mangler noe djervhet. (Sota har en gjennomsnittelig jaktlyst på jaktprøver på 5,3 og en viltfinner indeks i UK på 116) Hun er en meget god jakthund og erfaringen vår er at hun gir oss flere jaktbare situasjoner en mange av det de andre hundene våre.

Erfaringen med mor til Noaidons Sota, Soknahåggåns e-Tara er også noe av det samme, en fantastisk jakthund. Tara var noe varierende i sine søkskvaliteter men med en viltfinnerevne som var utmerket. Videre var Tara en meget behagelig hund å ha i hus.

 

I og med at vi begge har livsledsagere som kommer fra gordonsettermiljøet ble det nærliggende å forsøke å legge opp en strategi for å få fram gordonsettere som kunne hevde seg, på et høyt nivå, på jaktprøver.

 

Første delen av satsingen ble at vi inseminerte Noaidons Sota med Springset Classic Immage. Bjørn Storsveen sa, etter en del argumentasjon, ja til å stille 8 strå med sæd til disposisjon for denne insemineringen.

Det kom 3 valper den 25.02.2011. En hannhund og to tisper. Kennel Noaidons tok hannhunden (Max), kennel Lindborgen tok en tispe (Monica Levinski), og den siste tispa disponeres av Bjørn Storsveen (Mira).

 

Valpene, som nå i skrivende stund er ca. 13 uker gamle, utvikler seg fint og vi har håp om at dette kan bli en positiv tilvekst til gordonsetter rasen.

 

Vi begynte tidlig i denne prosessen å legge planer for hvordan neste trekk i vår avls strategi for tispene etter Noaidons Sota og Springset Classic Immage skulle se ut. Det ble diskutert forskjellige strategier men vi endte opp med å ta kontakt med Kennel Springset for i utgangspunktet å søke råd. Vi ble møtt av en meget interessert og engasjert dame som heter Laura og som er driver og eier av kennel Springset.

 

Mange alternative løsninger ble diskutert med Laura. Vi skjønte snart at Kennel Springset hadde mange av de samme tankene i forhold til avl som vi har.

 

Vi brukte videre en god del tid på å vurdere de godkjente avlshundene som ligger på gordonsetter klubbens hjemmeside. Det som ble konklusjonen, etter denne gjennomgangen, var at de godt dokumenterte hannhundene som ligger på denne listen enten er mye brukt i avl eller var rimelig nært beslektet med Noaidons Sota.

 

Etter mange lange diskusjoner og vurderinger valgte vi å gå i forhandlinger med kennel Springset om kjøp av en hannhund fra dem. Laura syntes dette var spennende og ønsket i aller høyeste grad og selge valp til oss. Hun forslo imidlertid at dersom vi skulle få full uttelling i forhold til våre tanker om satsing på gordonsetter så burde vi gå for å importere 2 hannhunder. En 1. åring og en valp. Dette forslaget ble grundig drøftet og etter at Laura kunne dokumentere at de to hannhundene kommer fra forskjellige linjer valgte vi å takke ja til dette.   Springset Honor And Glory er et år i skrivende stund og sammen med en valp vil Skye som den blir kalt bli hentet over til Norge på slutten av året. Hva valpen skal hete er enda ikke helt avklart.

Begge hundene som vi skal importere blir stående hos Laura på kennel Sprigset fram til rabies vaksineringen er i orden.

 

Hva venter vi å få ut av vår satsning og hvorfor gjør vi nå egentlig dette.

For det første så har vi den oppfatningen at gordonsetteren har fått mye, uberettiget, negativ omtale ut fra manglende prestasjoner på jaktprøver nå den senere tid. Vi mener at de beste gordonsetter linjene i Norge er fult på høyde med de øvrige setterrasene. Det er imidlertid med gordonsetteren som det er med de andre setterrasene at det er noen (ganske få) linjer som holder mål i forhold til å prestere, på et høyt nivå, på jaktprøver.

På grunn av de manglende resultater som gordonsetteren har hatt de seneste årene så tror vi at mange gode hundeførere har gått over til andre raser. Noen av de som på 90 tallet presterte gode resultater med sine gordonsettere har også rett og slett blitt for gamle og har gitt seg med hundesport.

Det har imidlertid kommet mange nye hundeeiere til i gordonsettermiljøet i denne perioden. Gordonsetterklubben har brukt masse tid og ressurser på å skolere disse nye hundeeierne slik at de kan bli gode ambassadører for rasen. Det virker som om mange av de ”nye” gordonsettereierne, som ønsker å satse på sin rase, enten ikke helt har forstått hvor mye nitidig arbeide det er med å få fram en god jakt og prøvehund eller at de har kjøpt valp fra linjer som mangler noe vesentlig for å lykkes.

Vi mener at ved å importere hunder fra USA så vil vi få tilført noe av det vi mener mangler i mange av linjene i Norge i dag. Det vi spesielt tenker på er djervhet, presisjon og jaktlyst.

 

Vi håper nå å få fram gordonsettere som har nødvendig jaktlyst, som er djerve på fugl, som er presise på fugl, som er gode viltfinnere, som har et tiltalende gemytt og som er fokusert på sin arbeidsoppgave under jakt og jaktprøver. Gjennom vår satsning vil flere potensielle nye gordonsetter kjøpere få tilgang på hundemateriale som kan holde et høyt kvalitetsnivå på jaktprøver og jakt.

 

Det er sikkert mage tanker i gordonsettermiljøet om hvorfor to innbarkede irsksetter ”karer” ønsker å satse på gordonsetter. Som tidligere skrevet har vi gjennom de senere års jakt og taksering kommet til den erkjennelsen at det er en god del tiltalende egenskaper som ligger i gordonsetteren og som vi ønsker å videreutvikle. Vi ønsker å ta vår del av oppgaven med å prøve føre gordonsetteren tilbake på pallen på de store jaktprøvene i Norge. Vi er klar over at det er andre i gordonsettermiljøet i Norge som også tenker i de samme baner som oss og som har importert hunder fra andre land. Espen Farkvam har tidligere importert fra USA og er nå i gang med å dokumentere både importhundene og avkom etter importene. Ut fra det vi har kunnet registrere så har Espen sin satsning allerede gitt gode resultater i miljøet. Godt jobbet Espen.

 

Vi gleder oss allerede til å starte med 4 gordonsettere i UK vinteren 2012.

Vi er videre klar over at mange ting kan gå feil. Det er slettes ikke sikkert at dette blir det vi har tro på at det skal bli. Går det ”skeis” så har vi imidlertid gjort et helhjertet forsøk.

 

Den som intet våger intet vinner er det et gammelt ordtak som sier.      

     

08.05.2011

Treningen er i gang. Dette er morro.24.04.2011

GS Noaidons Monica Lewinski (Mocca) Har havnet på Brandal. Hun utvikler seg fint og det meldes om en liten dame som har funnet seg til rette i nytt hjem.
Bildet viser Mocca i stilfull stand ca. 8 uker gammel.27.02.2011

Da har Noaidons Sota fått valper. Det ble 1 hannhund og 2 tisper. Valpene er store og fine, sover og spiser og tar livet med ro. Sota fungerer veldig godt i mors rollen og har masse mat til sine små.
I og med at det ikke ble flere valper så har vi ingen til salgs. Jeg skal sende melding til alle som står på valpelista vår om dette.
Da er det bare og krysse fingre og håpe at avkommene etter Boy og Sota blir så gode som vi tror de skal bli.06.02.2011

Da kan vi slå fast at Noaidons Sota er med valper. Vi har ikke hatt henne på ultralyd, men hun har lagt seg ut og det er ingen tvil om at hun er drektig.
Som tidliger beskrevet så forventer vi nedkomst 24 eller 25 februar 2011.
Vi gleder oss til å se hva som kommer. Det har vært mange henvendelser på dette kullet og vi er ut fra dette styrket i troen på at vi har valgt en spennende hannhund til Noaidons Sota.

28.12.2010

Valpekull på Noaidons Sota. Reg. 15240/03.

Noaidons Sota er etter Faksfjellets Taras Bulba, reg. 00369/94 og Soknahåggåns  E Tara, reg. 15975/99.
Sota har 1.AK på utstilling og 1.AK (høyfjell) på jaktprøve. Sota tilfredsstiller alle gordonsetterklubbens krav til å være avlshund og elitehund.
Viltfinnerindex UK - 116,5 og AK 100. Jaktlyst UK/AK er på 5,3.

Sota er insiminert med, 34497/86 Springset Classic Immage.(Boy)

Kullet forventes å komme i uke 8.

Vi forventer å få valper med masse trøkk og tæl, gode viltfinnere, og rolige behagelige hunder å ha i hus.

Ønsker primært å selge disse valpene til mennesker som ønsker å prestere på jaktprøve. Vi har stor tro på at dette kan bli hunder som kan konkurrere med de beste IS og ES.

Kennel Noaidons
Gunn Ramsrud
Ludvig Gråtrud
99623009
48094767


Noaidons Sota

30.12.10

Hans Harald har sendt oss julehilsen og samtidig lagt ved bilde av Torres.
Det ser ut som om Torres trives i vinterlige omgivelser.
Vi ønsker Hans Harald og Torres et godt nytt år.23.12.2010

Hei hundevenner.
Da går snart året 2010 over i historien.
Vi ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år.

Mvh
Kennel Noaidons
Gunn og Ludvig

28.09.2010Anton, Aya og Ripp på jakt i Lesjafjellet nå i helgen. Som dere ser så er vinteren ikke langt unna.

28.09.2010

Her fikk vi en hyggelig hilsen fra Therese og Anton.
Noaidons Ripp er etter "US" Mikkel og "US" Carpe Diem.

I dag har Ripp vært med på jakt for første gang! Stor opplevelse for både Ripp og eiere! Mye fuglekontakt! Han er tøff og veldig interessert! Bruker nesen godt. Han holdes i bånd bak Aya i stand. Ripp er absolutt tenåring nå.(Vi merker jo det når vi har tispe, he-he!) Innkalling m/ fløyte begynner å funke bra. Sender noen bilder fra dagens tur!
Therese og AntonDette var en fin rype. Er det slike jeg skal finne?

27.09.2010

Da er en ny prøvehelg over. Vi startet på Kongsvold med "US" Xcera. Det ble 1.VK på oss på fredag i kvalifiseringen. I semifinalen ble vi slått på fugl så noen finale ble det ikke på oss denne helgen.
I Norsk Derby stilte 2 av avkommene etter Kleivskogens Kayser og "US" Xcera. Noaidons Kaka og Noaidons Beautiful Eyes stilte til start på kvalifisering på Kongsvold fredag. Begge hundene jobbet godt men det var bare Kaka som gikk videre til semifinalen. Kaka gikk også videre til finalen på søndag. Her ble det imidlertid ingen premiering.
Vi ønsker å takke Bjørn Johan og Øyvind for den flotte jobben dere har lagt ned i Eyes og Kaka og lykke til videre.

19.09.2010

Da er jakten i gang. Vi har jaktet i Lesjafjellet fra den 15.09.10 og hatt noen fine dager i fjellet med våre hunder. Noen ryper har det også blitt.
Nå gleder vi oss til "Derbyen" og håper det blir gode resultater på Noaidons Kaka og på Noaidons Beautiful Eyes.
Vi har også meldt på "US" Xcera på Kongsvold til helgen og håper at det skal bli premiering på oss.
 30.08.2010

Her er utdrag av melding fra  Camilla og Thomas i Porsgrunn. 

Vil bare fortelle at alt fortsatt er bra med ”Dixi”.

Dixi tok sin første stand på rype allerede siste uke i juli. Jeg skremte opp to ryper når jeg var på fiske tur, og da snuste hu rundt i setet og dermed var det stand på to etternølere. Etter at hu holdt standen noen få sekunder bykset hu fram og skremte dem opp. Var utrulig moro å få oppleve.
Frem til nå virker hun som en veldig lærevillig hund.

  Den første jaktprøven har vi også lagt bak oss, på Rjukan, hvor vi dro i land 1.premie som tilskuere. Hehe.. Det virket som en god sosial trening for Dixi, også fikk jeg en innføring i hvordan det foregård. Vi møtte mange kunnskapsrike og hyggelige mennesker, så det første møtet med prøve miljøet har ikke skremt oss.

Godt jobbet Camilla og Thomas. Neste år kan dere kanskje stille med Dixi på Rjukan.
Lykke til med den videre jobben med Dixi 

30.08.2010

Vi deltok på Kongsvold med "US" Xcera i helgen. Det ble ingen premier på oss denne helgen. Vi ble slått på fugl i vårt første slipp og med 6 hunder videre, var vi sjanseløse.
Neste helg er det NM på Kongsvold og vi gleder oss til det. Det blir spennende å se hva vi kan få til der.

30.08.2010

Den 29.08.2010 fikk Noaidons Beautiful Eyes, til Bjørn Johan Traasdal, 1. UK på Kongsvold. Eyes gikk som en "gud" hadde 4 fuglearbeider, derav 2 med reis, og fikk sin velfortjente 1. UK.
Da er det 2 hunder fra kullet til "US" Xcera og Kleivskogens Kayser som er klare for Norsk Derby.
Den andre hunden som er kvalifisert er Noaidons Kaka til Øyvind Kleiven. Øyvind fikk sin 1. UK i vinter.
Vi vet at det er flere av hundene fra dette kullet som også skal stilles neste helg, så kanskje blir det flere som kvalifiserer seg.
Vi ønsker å gratulere med kjempefine resultaterNoaidons Beautiful Eyes

23.08.2010

Vi har deltatt på jaktprøve på Kjær nå i helgen med "US" Xcera. Hun fikk 2. VK i semifinalen men det ble ingen premiering i finalen. Neste helg er det jaktprøve på Kongsvold.
Flere av avkommene etter kullet til Xcera og Kayser har deltatt på jaktprøve nå i helgen. Noaidons Beautiful Eyes, til Bjørn Johan Traasdal, oppnådde en 3.UK på Kjær. Eyes presterte fuglearbeide med reis, gikk som en drøm, men det ble noen misbrukte sjanser på fugl og derfor en 3. UK.
Eyes var den eneste av avkommene etter Xcera og Kayser som ble premiert i helgen.

23.08.2010

Hans Harald har sendt oss et kjempefint bilde av Torres.
Forstår det slik at de har funnet "tonen" og at de trives sammen.
Lykke til videre.25.07.2010

Noaidons Ripp har brukt tiden fram til nå på å bli kjent med familiens voksne hund, Aya. Nå har han imidlertid startet opp treningen på rype. Det meldes at alle andre "leker" ble glatt oversett når det ble lagt ut rype til Ripp. Her er jeg og Aya

25.07.2010

Noaidons Milla er nå i full gang med trening på rypevinge. Dette er kjempefin trening og kan brukes i forbindelse med mange forskjellige disipliner. Det man får inn av lydighet på et tidlig stadium er veldig viktig med tanke på den videre dressurjobb som skal gjøres.Dette var morsomt!!!!

25.07.2010

Noaidons Dixi har fått seg ny hundegård og driver med sosial trening sammen med en voksen hund.
Nå skal Dixi på ferie og hun starter opp med 1 uke på fjellet. Ellers går dagene med til å trene lydighet. Dixi har blitt flink til å komme på innkalling og sitten begynner også å fungere.22.07.2010

Noaidons Milla har kommet hjem fra ferie og nå har treningen startet. Det blir også en del nye ting som skal erfares for en liten hund. Milla har forsøkt seg på T-banen samt andre utfordringer i sitt nye miljø i Oslo. Dette ser ut til å gå bra.
Nå er hun i gang med trening på rypeving.
Lykke til og takk for fine bilder.Noaidons Milla og "US" Ira koser seg i solen

18.07.10

Noaidons Torres har "bosatt" seg i Elverum. Han var sjefen i valpekassen og var en liten "kar" som var veldig trygg på seg selv. Nå lever han sammen med Hans Harald og har det kjempefint. Vi gleder oss til å følge utviklingen på Torres.
Takker Hans Harald for fine bilder og positie tilbakemeldinger.18.07.10

Vi har fått tilbakemelding fra Familien Duesund vedrørende Noaidons Milla. De er godt i gang med innlæring av sitt, innkalling og generell husdresur. Milla er for tiden på ferie og koser seg med nye utfordringer. Vi ønsker dere lykke til videre med Milla.
Takk for fine bilder og så ser vi fram til å møte dere.Noaidons Milla i fin fart på plenen.

18.07.10

Noaidons Ripp ble hentet i går. Ripp skal bo på Lesja ikke langt fra oss. Vi er glade for at Anton og Therese valgte å ta hund fra kullet vårt.
De har gitt tilbakemelding om at den første natten har gått fint og at Ripp og Aya går fint sammen. Takker Therese og Anton for fint bilde av Noaidons Ripp og håper at "gutten" blir like flink til å finne fugl som Aya.15.07.2010

I går, 14.07.2010 var vi hos veterinær med de 3 valpene som fortsatt er hos oss. Noaidons Cleopatra ble chipet i tillegg til at hun ble rabis vaksinert.
Noaidons Fiffi ble ogsa chipet og vaksinert.
Den siste hannhunden, som vi har begynt å kalle Harley, ble vaksinert.
Tror imidlertid ikke at han blir hetende Harley. Vi hadde besøk av valpekjøpere i går kveld og de tar den siste hannhunden. Så imidlertid at navnet Harley ikke falt helt i smak hos disse. 
Harley skal hete Ripp og han skal bo på Lesja.15.07.2010

Da er sesongen i gang. Treningsterrenget til Dovrefjell FHK, på Hjerkinn, åpner fredag 16.07.2010. Regner med at det blir noen turer der før takseringen starter.
Vi er fortsatt i den heldige situasjon at vi har taksering i område Lesja, Dovre og Kongsvoll. Dette er veldig verdifult med tanke på å ha hundene klar til prøvestart i midten av august.
Vi kommer til å kjøre standardløp i forhold til jaktprøver nå i høst.
For oss blir det å melde på på Kjær første helg og etter det blir det 4 ganger Kongsvoll.
Vi gleder oss til å komme igang med ny sesong.15.07.2010

Da er siste valp etter "US" Carpe Diem og "US" Mikkel solgt.
Vi føler at vi har fått plassert kullet på en fornuftig måte og at samtlige vil få et godt liv i sine nye heimer.
Nå gleder vi oss til å kunne bruke tid på Noaidons Fiffi. Det virker som om det er masse lyst og pågangsmot i den lille frøkna så grensesetting må til. Høsten er en fin tid i fjellet

Fortsatt 1 hannhund til salgs

Vi solgte en hannhund nå i dag, til Elverum. Nå er det bare en liten krabat som ikke har fått nytt hjem.Din overskrift

Camilla og Thomas, i Porsgrunn har sendt e-post i dag 01.07.10 og forteller at det går bra med Noaidons Dixi.
Thomas skriver i e-posten at:
Jeg har sovet på madrass på gulvet ved siden av buret. Hun har ikke pepet eller vært på do om natta, og sover til 7-8 på morgenen.

Natt nr.3 stengte jeg døra på buret og fikk 10-15min med pip og hyl. Etter det sov hun til 7-8 på morgenen.

Natt nr.4, altså natt til i dag, var det ikke en lyd å høre da jeg stengte døra på buret.

Av trening så begynte jeg å lære henne ”nei” kommando i går, og det ser ut til å gå fint.

  Matlysten har ikke vært på topp, og hun har blitt litt tynnere allerede, men i går valgte jeg å prøve med tørt tørrfor og da forsvant maten på et blunk.
 

Kjempebra Camilla og Thomas, dette kommer til å bli en skikkelig jeger. Valp til Italia

Vi har solgt en av valpene etter "US" Carpe Diem og Mikkel til Italia. Kjøperen ønsket å få inn nytt avlsmateriale på irsksettersiden og tok kontakt med oppdrettere i Norge. Vi var av de heldige som fikk solgt en tispe. Det ble også solgt en hannhund til samme kjøper og denne kommer fra Kjell A Odlolien.
Tispa fra oss skal hete Noaidons Cleopatra og nå driver vi og lærer henne sitt og kom på italiensk.Noaidons Cleopatra som skal til Italia

Din overskrift

Kennel Noaidons har nå oversendt "søknad" til NISK om å bli lagt ut på hjemmesiden deres, som opdrettere. Regner med at dette går i orden ganske snart.😮

Hjemmeside

Hei.
Vi har i lengre tid tenkt på å lage en hjemmeside for Kennel Noaidons.
Det har ikke blitt satt av tid til dette før nå.
Vi er fortsatt i en oppstartfase, famler oss fram i forhold til hvordan denne siden skal bli.
Det skal ivertfall bli greit å ha en side der man kan presangtere hunder, skrive litt i forhold til utvikling på valper fra vår kennel osv.
Vi satser på at dette kan bli en side som både vi som oppdrettere og våre valpekjøpere kan ha glede av.Xcera som valp

Kommentarer

02.07.2010 22:11

natalie svenungsen

så koselig

24.06.2010 20:00

Nina og Morten

Hei .
For en flott hjemmeside Gunn og Ludvig, jeg koser meg paa Atna, aa apportere fugl er kjempeartig, Hilse mamma Sota, voff fra Nimo